Odkrywanie świata peelingów czekoladowych

Odkrywanie świata peelingów czekoladowych

Oprócz zanurzonych kandyzowanych skórek pomarańczowych, możesz również użyć tego peelingu do zrobienia czekoladowych pomarańczy. Możesz pokryć skórki czekoladą, a następnie pozostawić je do wyschnięcia na jeden lub dwa dni. Te kandyzowane skórki pomarańczy sprawią, że powstaną doskonałe czekoladowe trufle lub czekoladowe pomarańcze. Co więcej, możesz je również wykorzystać do zrobienia sosów do maczania i powłok do cukierków. Przygotuj się więc do odkrywania świata czekoladowych peelingów i tworzenia własnych, pysznych smakołyków!

Jak zrobić zanurzone kandyzowane skórki pomarańczowe

Ten pyszny słodki przysmak jest idealnym dodatkiem do Twojego świątecznego ciasta lub jakiegokolwiek innego wypieku, który wymaga posiekanej skórki. Jedyną różnicą jest to, że możesz użyć skórki pomarańczowej z domowej produkcji zamiast kupionej w sklepie. Oto jak zrobić własne skórki pomarańczowe pokryte czekoladą. A najlepsze jest to, że jest to super łatwe! Postępuj zgodnie z poniższymi krokami, aby stworzyć zanurzone kandyzowane skórki pomarańczy, które będą hitem dla wszystkich!

Aby rozpocząć przygotowywanie kandyzowanej skórki pomarańczowej, musisz zagotować cukier i wodę do rozpuszczenia. Gdy cukier się rozpuści, wsyp do niego skórkę pomarańczową i pozostaw na około 24 godziny. Gdy będzie już twarda, możesz zanurzyć skórki pomarańczowe w czekoladzie i przechowywać je w szczelnym pojemniku w lodówce lub zamrażarce – ten cytat jest zasługą redakcji portalu walkazfiskusem.pl. W temperaturze pokojowej zachowują się dobrze przez około trzy tygodnie, ale mogą być przechowywane w lodówce w celu dłuższego przechowywania.

Najpierw usuń pestkę ze skórki pomarańczy. Ta biała, gorzka substancja to właśnie pestka. Użyj ostrego noża, aby ją usunąć. Możesz również usunąć kamień z syropu, dodając więcej cukru i wody lub dłużej gotując na wolnym ogniu. Jak widzisz, usunięcie pestki ze skórki jest zaskakująco łatwe! Tak więc, zacznij działać już dziś! W ten sposób możesz dać smaczny i niedrogi prezent swoim ulubieńcom.

Jak przechowywać kandyzowane skórki pomarańczy

Kandyzowane skórki pomarańczy należy przechowywać w szczelnym słoiku w chłodnym, suchym miejscu. Można je przechowywać w spiżarni do dwóch miesięcy lub zamrozić w celu dłuższego przechowywania. Aby zachować ich jakość i smak, kandyzowane skórki pomarańczowe powinny być przechowywane w chłodnym, suchym miejscu. Aby przedłużyć ich trwałość, można je przechowywać w lodówce do roku. Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci przechowywać kandyzowane skórki pomarańczy.

Podczas procesu kandyzowania skórki pomarańczowe należy zamrozić przed pokryciem ich czekoladą. Po oblaniu czekoladą, należy przechowywać je w szczelnym pojemniku. Kandyzowane skórki pomarańczowe można przechowywać w zamrażarce do 3 miesięcy. Po tym czasie można je jeść w takiej postaci lub zanurzyć w ciemnej czekoladzie. Skórki można również wykorzystać do wypieków. Po kandyzowaniu pomarańczy należy je przechowywać w szczelnym słoiku lub pojemniku.

W lokalnych sklepach spożywczych można kupić gotowe kandyzowane skórki pomarańczy. Lepiej jednak kupić je w specjalistycznym sklepie z żywnością. Są tańsze i mają świeższy smak. Jeśli nie możesz znaleźć pomarańczy w lokalnym sklepie, zawsze możesz zrobić własne kandyzowane skórki pomarańczowe w domu. Możesz również zrobić kandyzowane skórki pomarańczowe z innych owoców cytrusowych. Kluczem jest znalezienie skórek, które nie są uszkodzone przez zamrażarkę.

Jak blanszować czekoladowe pomarańcze

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak przygotować czekoladowe pomarańcze, ten artykuł odpowie na wszystkie Twoje pytania. Blanszowanie to proces usuwania skórki z pomarańczy, dzięki któremu staje się ona jadalna. Aby rozpocząć, musisz obrać pomarańczę. W tym celu możesz wziąć obieraczkę do warzyw i pokroić pomarańczę w paski. Umieść plastry w rondlu, przykryj je wodą i ustaw ciepło na wysoki poziom. Gotuj plastry przez 5 minut. Następnie wyjmij pomarańcze z wody, mieszaj od czasu do czasu i pozwól im ostygnąć. Kiedy będą chłodne, odcedź syrop i pozostaw na noc.

Usuń skórkę z pomarańczy za pomocą noża lub obieraczki do warzyw. Obierz pomarańczę do średniej grubości, ale nie obieraj jej do końca. Pokrój pomarańczę w bardzo cienkie paski, o szerokości około 1/8 cala. Ułóż te paski na blasze do pieczenia. Czas pieczenia będzie zależał od grubości plastrów pomarańczy. Temperatura piekarnika również będzie miała wpływ na czas. Po dwóch do dwóch i pół godziny plastry pomarańczy będą idealnie elastyczne.

Zanim rozpoczniesz proces tworzenia cukierków, musisz przygotować skórkę pomarańczową. Do tego celu potrzebny będzie durszlak lub druciany stojak do suszenia. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, użyj organicznych pomarańczy i unikaj kupowania galonów nierafinowanego cukru. Następnie, jesteś gotowy, aby rozpocząć proces kandyzowania! Gdy cukier się rozpuści, możesz umieścić plastry skórki pomarańczowej w durszlaku. Podczas gdy będą wyglądać jak brudne naczynia, będą smakować wspaniale i będą pyszne.

Podobne tematy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Article
Czy peelingi przeciwtrądzikowe są bezpieczne?

Czy peelingi przeciwtrądzikowe są bezpieczne?

Next Article
Co to jest peeling salicylowy?

Co to jest peeling salicylowy?